top of page
  • Writer's pictureOrad Works

NEW CRUSTEEZ(donut shop) in I8, Islamabad

The opportunity to envision and create the new Crusteez donut shop was one such remarkable journey – a true fusion of architectural innovation and culinary artistry. Allow me to take you on a behind-the-scenes tour of how we crafted an architectural narrative that echoes the essence of Crusteez. Crusteez offer best donuts in islamabad.


Front Elevation of a donut shop
Shop Front

A Captivating Sequel: Weaving Continuity and Evolution

The challenge in designing the new Crusteez outlet lay in finding the delicate balance between continuity and evolution. The pioneer outlet had already established its visual identity, and our task was to create a seamless transition while infusing a fresh breath of design ingenuity. With an unwavering focus on delivering an unmatched experience to patrons, we embarked on crafting a captivating sequel that would stand as a testament to both heritage and progress.








Interior space of a donut shop
Interior Space

From Concept to Creation: A Harmonious Visual Theme

Our design journey for Crusteez started with a deep exploration of the brand's core values and aesthetics. We wanted the space to resonate with simplicity, urban connections, and a dash of vibrancy. White subway brick tiles became our canvas, representing the foundation of Crusteez – a brand rooted in timeless elegance. This choice was not only an homage to the pioneer outlet but also a visual thread that linked the past to the present.

The introduction of strategic pink accents was a bold move aimed at creating a dynamic interplay of contrasts. These accents symbolize the burst of flavors that Crusteez offers with its delightful donuts. It's a visual metaphor that speaks to the surprise and excitement that await within each sugary creation.


seating are of a donut shop
Seating Area

Lighting: The Symphony of Ambiance

Lighting is the soul of any architectural space, and for Crusteez, it was the key to orchestrating an ambiance that cocooned visitors in warmth and comfort. Our lighting design was carefully orchestrated to accentuate the design elements and enhance the overall experience. From suspended fixtures that cast a gentle glow on seating areas to wall sconces that imbued vertical surfaces with a soft radiance – every aspect of lighting played a role in sculpting the atmosphere.


Main Entrance of a donut shop
Main Entrance






Adapting to Changing Dynamics: The Integration of Indoor Seating and Contactless Service

In a world that's in constant flux, architectural adaptability is paramount. The integration of indoor seating with Crusteez's "contactless delivery" service was a nod to the evolving customer dynamics. It's a testament to the brand's commitment to meeting the diverse needs of its patrons – be it those seeking a cozy corner to savor their treats or those preferring the convenience of contactless transactions.


ORAD

Crafting Spaces, Inspiring Experiences

82 views0 comments
bottom of page